... ...

Арома бленд Енергия 10 ml.

11,90 лв.
 • Марка: eterina
 • Кат. номер: 37

Арома бленд Енергия е ароматната симфония от чисти етерични масла от портокал, бергамот, мента, лимон, хвойна, кедър и бор.

 

За моментите, когато имаме нужда от приповдигане, презареждане, от нова енергия и настроение за да се насладим с усмивка деня си.

Допълнителна информация
Съображения при употребата на етеричните масла
Допълнителна информация

Свежа нотка енергия в моментите когато се чувстваш отпаднал. Така бе определен арома бленд “Енергия” от клиенти и наистина това е неговата идея, да преодолее умората,  да даде така нужният тласък на организма и да ни зареди с необходимата енергия да продължим деня си.

 

Това е в основата на етеричните масла, да въздействат благоприятно на организма,  когато са приложени правилно. Те са универсален продукт с изцяло натурален състав чиято цел е подобряване благосъстоянието на тялото и ума.

 

Какво представлява “бленд от етерични масла”?

 

Блендиране всъщност означава смесване на няколко масла с цел засилване на техния ефект и по-добри терапевтични резултати. В ароматерапията се използва термина synergy, който най-общо казано е свойството на етеричните масла при смесване да проявяват синергия, т.е в своята съвкупност те се допълват и взаимно засилват действието си.

 

Какви са ползите арома бленд “Енергия”?

 

Етеричните масла и техните вълшебни свойства ни позволяват да презаредим организма, да се приповдигнем, с усмивка и настроение да се насладим на деня си.

 

Натуралният начин за борба с умората и стреса са етеричните масла и техните вълшебни свойства, които всяко от тях притежава. Чрез арома бленд “Енергия” вие се докосвате до ароматната симфония на чистите етерични масла от портокал, бергамот, мента, лимон, хвойна, кедър и бор.

 

Полезните свойства за тялото:

 • На първо място (разбира се) са полезните свойства на грижливо подбраните етерични масла за приповдигане и стимулиране на сетивата ви, доставяйки ви така нужната енергия;
 • Подобрява чувството за щастие и благополучие;
 • Помага за облекчаване на нервното напрежение и стрес;
 • Пречистващата природа на лимона, освежава и почиства въздуха във помещението;
 • Аромат който балансира емоциите, зарежда ни с настроение и ни носи вътрешна хармония.

 

Характеристики

 

Опаковка: стъклен флакон 10 ml.

Аромат: свеж, плодов, горчив и остър

Състав/INCI: Macadamia Ternifolia; Prunus Dulcis; Citrus Bergamia oil; Citrus Sinensis; Mentha Piperita; Citrus Limonum; Citrus Aurantifolia; Cupressus Sempervirens leaf oil

 

Какво съдържа арома бленд “Енергия”?

 

Маслата, които намаляват умората и увеличават фокуса, включват:

 • Етерично масло от Портокал
 • Етерично масло от Бергамот
 • Етерично масло от Мента
 • Етерично масло от Лимон
 • Етерично масло от Хвойна
 • Етерично масло от Кедър
 • Етерично масло от Бор

 

Как да използвам бленд от етерични масла”Енергия”?

 

Етеричните масла се използват най-често в ароматерапията. Те обикновено се вдишват или се разреждат и прилагат върху кожата. Ароматерапията е природосъобразен, достъпен и приятен метод за преодоляване и облекчаване на редица неразположения на тялото и ума.

 

Специалисти в сферата на ароматерапията заключват, че има много етерични масла, които предлагат ползи за повишаване на енергията, като същевременно помагат за подобряване фокуса и мотивацията. Базирано на тези заключения и проучвание се създават блендовете от етерични масла.

 

За да се възползвате от арома бленд “Енергия” добавете го към дифузер по ваш избор или арома лампа с помощта на които да разнесете аромата на етеричните масла в своето обкръжение, наслаждавайки се на приповдигащите му свойства.

 

Друг сигурен начин за благоприятно въздействие върху тялото е чрез масаж. Можете да масажирате разреденият арома бленд в кожата си. Преди употреба не забравяйте да разредите бленда в Растително (Базово) масло - като бадемово масло, авокадово масло, масло от жожоба или масло от макадамия.

 

 

Начин на употреба

 

 • Дифузиране - Добавете от 3 до 5 капки от арома бленда в дифузер, ароматерапевтична лампа;
 • Ароматизиране на помещения – Добавете арома бленда в стъклена бутилка от тъмно стъкло и поставете бамбукови пръчици или памучен филтър, което позволява нежно и ненатрапчиво разпръскване на аромата в помещението;
 • Арома масаж – в 50 мл. базово масло се добавят не повече от 10-20 капки от етеричното масло или арома композиция;
 • Вдишване - отворете бутилката и я доближете до вашите ноздри, но не по близо от 2 - сантиметра. Вдишайте от арома бленда 2 до 4 пъти. Между отделните сесии направете 3 минутна почивка;
 • Арома вана – добавете от 3 до 5 капки етерично масло в базово масло, изсипете във вана с топла вода и разбъркайте енергично. Можете да използвате комбинация от няколко етерични масла;
 • Инхалации – 2 капки етерично масло в 2 литра вода;
 • Арома душ – 2-3 капки от любимо етерично масло или арома композиция се накапват на пода на душ кабина/ под водната струя на душа.

Съображения при употребата на етеричните масла

Поради голямата си концентрация, етеричните масла не бива да се нанасят неразредени върху кожата!

 

Децата, бременните, хората страдащи от астма, епилепсия, онкологични заболявания, алергии трябва да използват етеричните масла с повишено внимание и само след консултация със специалист-ароматерапевт.

 

Съхранявайте етеричните масла далече от източници на топлина и светлина. Цитрусовите масла съхранявайте в хладилник.

 

Пазете етеричните масла далеч от деца и домашни животни.

 

Когато използвате етеричните масла, бъдете внимателни да не попаднат в очите или лигавицата на устата.

 

Поради високата им концентрация, с етеричните масла се работи в капки.

 

Преди употреба направете тест за чувствителност или се посъветвайте със специалист-ароматерапевт! Винаги когато използвате дадено етерично масло за първи път, направете тест за чувствителност, като капнете  една капка етерично масло върху клечка за уши след което докосвате с нея вътрешната част на китката и оставяте без да го миете 24 часа. Ако се появи сърбеж, парене, обрив или друга нежелана реакция не трябва да използваме конкретното етерично масло.

 

Моля вземете предвид, че информацията, изложена в сайта има опознавателен характер. За точно приложение на етеричните масла, моля обърнете се към специалист/ароматерапевт.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!