... ...

Арома бленд ЛЕКА НОЩ 10 ml.

11,90 лв.
  • Марка: eterina
  • Кат. номер: 41
Допълнителна информация
Съображения при употребата на етеричните масла
Допълнителна информация

Спокойният сън е от изключително значение за нашето здраве, работоспособност и добро настроение. Поради забързания начин на живот днес, именно той е това, което все по-често не ни достига. Подарете си този здрав и спокоен сън, от който имате нужда, с помощта на бленд от етерични масла “ЛЕКА НОЩ”.

 

Как въздействат етеричните масла на нашият сън?

 

Обонятелните нервни рецептори, разположени в лигавицата на носната кухина, са отговорни за предаването на сензорни данни към мозъка. Доказано е че дадени аромати карат рецепторите да изпращат успокояващи сигнали до мозъка, които спомагат да подготвим тялото си за по-спокоен и здрав сън.

 

Етеричните масла са природни продуки с изцяло натурален състав, те имат доказани благоприятни въздейства върху тялото и ума. Приложени правилно, в подходящи съотношения и количества, етеричните масла оказват мигновен ефект: ободряващ, успокояващ, обезболяващ и др.

 

Ние създадохме арома бленд ЛЕКА НОЩ, за да ви помогнем да си осигурите пълноценната нощна почивка или по-лесно и бързо заспиване, когато и необходимо. В състава му влизат етерично масло от Лавандула, която успокоява съзнанието и съдейства за по-лесно заспиване, Иланг Иланг, който намалява натрупания стрес, Салвия, която отпуска ума и Безсмъртниче, което активно се бори с негативните емоции и страхове.

 

Как да използвам бленд от етерични масла”ЛЕКА НОЩ”?

 

Ако имате проблеми със съня и търсите да го разрешите без медикаменти, ние ви препоръчваме да опитате ароматерапия. Арома бленд “ЛЕКА НОЩ” е синергия от подбрани етерични масла, които са вашата безопасна алтернатива на фармацевтичните продукти. Етерични масла, ефикасно успокояват ума ви и подготвят тяло за ободряващ сън. 

 

„Но как въздействат те след продължителна употреба? За разлика от някои фармацевтични продукти, при етеричните масла не се получава насищане и привикване. Маслата могат да се използват и за установяване на рутина преди лягане: ако мозъкът ви свикне да свързва определени аромат с процеса на заспиване, тялото ви ще се отпуска много по-бързо и лесно.

 

Какво представлява “бленд от етерични масла”?

 

Блендиране всъщност означава смесване на няколко масла с цел засилване на техния ефект и по-добри терапевтични резултати. В ароматерапията се използва термина synergy, който най-общо казано е свойството на етеричните масла при смесване да проявяват синергия, т.е в своята съвкупност те се допълват и взаимно засилват действието си.

 

Начин на употреба

 

  • Втрийте няколко капки върху определени части на тялото си, като гърдите, китката, врата, челото, ръцете и/или краката. Преди да приложите етеричното масло, препоръчваме да го смесите с масло носител като бадемово, авокадо, защото кожата ви може да е чувствителна към неразредени етерични масла;
  • Добавете няколко капки в дифузер или арома лампа, който/която разпръсква аромата във вашата стая;
  • Поставете няколко капки (2-3) от арома бленда върху ръката си и разтрийте дланите си, преди да вдишате дълбоко;
  • Добавете арома бленда към вода и напръскайте в стаята или възглавницата си, 15-20 капки на 100 мл. вода;
  • За арома вана преди лягане, добавете няколко капки от бленда към водата;
  • Вдишване - отворете бутилката и я доближете до вашите ноздри, но не по близо от 2 - сантиметра. Вдишайте от арома бленда 2 до 4 пъти. Между отделните сесии направете 3 минутна почивка;

Съображения при употребата на етеричните масла

Поради голямата си концентрация, етеричните масла не бива да се нанасят неразредени върху кожата!

 

Децата, бременните, хората страдащи от астма, епилепсия, онкологични заболявания, алергии трябва да използват етеричните масла с повишено внимание и само след консултация със специалист-ароматерапевт.

 

Съхранявайте етеричните масла далече от източници на топлина и светлина. Цитрусовите масла съхранявайте в хладилник.

 

Пазете етеричните масла далеч от деца и домашни животни.

 

Когато използвате етеричните масла, бъдете внимателни да не попаднат в очите или лигавицата на устата.

 

Поради високата им концентрация, с етеричните масла се работи в капки.

 

Преди употреба направете тест за чувствителност или се посъветвайте със специалист-ароматерапевт! Винаги когато използвате дадено етерично масло за първи път, направете тест за чувствителност, като капнете  една капка етерично масло върху клечка за уши след което докосвате с нея вътрешната част на китката и оставяте без да го миете 24 часа. Ако се появи сърбеж, парене, обрив или друга нежелана реакция не трябва да използваме конкретното етерично масло.

 

Моля вземете предвид, че информацията, изложена в сайта има опознавателен характер. За точно приложение на етеричните масла, моля обърнете се към специалист/ароматерапевт.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!