...

Арома бленд ЛЕКА НОЩ 10 ml.

13,00 лв. 11,05 лв.
  • Марка: eterina
  • Кат. номер: 41

 

Арома пакет за дифузер

 

Арома пакет за дифузер

Допълнителна информация
Допълнителна информация

Спокойният сън е от изключително значение за нашето здраве, работоспособност и добро настроение. Поради забързания начин на живот днес, именно той е това, което все по-често не ни достига. Подарете си този здрав и спокоен сън, от който имате нужда, с помощта на бленд от етерични масла “ЛЕКА НОЩ”.

 

Как въздействат етеричните масла на нашият сън?

 

Обонятелните нервни рецептори, разположени в лигавицата на носната кухина, са отговорни за предаването на сензорни данни към мозъка. Доказано е че дадени аромати карат рецепторите да изпращат успокояващи сигнали до мозъка, които спомагат да подготвим тялото си за по-спокоен и здрав сън.

 

Етеричните масла са природни продуки с изцяло натурален състав, те имат доказани благоприятни въздейства върху тялото и ума. Приложени правилно, в подходящи съотношения и количества, етеричните масла оказват мигновен ефект: ободряващ, успокояващ, обезболяващ и др.

 

Ние създадохме арома бленд ЛЕКА НОЩ, за да ви помогнем да си осигурите пълноценната нощна почивка или по-лесно и бързо заспиване, когато и необходимо. В състава му влизат етерично масло от Лавандула, която успокоява съзнанието и съдейства за по-лесно заспиване, Иланг Иланг, който намалява натрупания стрес, Салвия, която отпуска ума и Безсмъртниче, което активно се бори с негативните емоции и страхове.

 

Как да използвам бленд от етерични масла”ЛЕКА НОЩ”?

 

Ако имате проблеми със съня и търсите да го разрешите без медикаменти, ние ви препоръчваме да опитате ароматерапия. Арома бленд “ЛЕКА НОЩ” е синергия от подбрани етерични масла, които са вашата безопасна алтернатива на фармацевтичните продукти. Етерични масла, ефикасно успокояват ума ви и подготвят тяло за ободряващ сън. 

 

„Но как въздействат те след продължителна употреба? За разлика от някои фармацевтични продукти, при етеричните масла не се получава насищане и привикване. Маслата могат да се използват и за установяване на рутина преди лягане: ако мозъкът ви свикне да свързва определени аромат с процеса на заспиване, тялото ви ще се отпуска много по-бързо и лесно.

 

Какво представлява “бленд от етерични масла”?

 

Блендиране всъщност означава смесване на няколко масла с цел засилване на техния ефект и по-добри терапевтични резултати. В ароматерапията се използва термина synergy, който най-общо казано е свойството на етеричните масла при смесване да проявяват синергия, т.е в своята съвкупност те се допълват и взаимно засилват действието си.

 

Начин на употреба

 

  • Втрийте няколко капки върху определени части на тялото си, като гърдите, китката, врата, челото, ръцете и/или краката. Преди да приложите етеричното масло, препоръчваме да го смесите с масло носител като бадемово, авокадо, защото кожата ви може да е чувствителна към неразредени етерични масла;
  • Добавете няколко капки в дифузер или арома лампа, който/която разпръсква аромата във вашата стая;
  • Поставете няколко капки (2-3) от арома бленда върху ръката си и разтрийте дланите си, преди да вдишате дълбоко;
  • Добавете арома бленда към вода и напръскайте в стаята или възглавницата си, 15-20 капки на 100 мл. вода;
  • За арома вана преди лягане, добавете няколко капки от бленда към водата;
  • Вдишване - отворете бутилката и я доближете до вашите ноздри, но не по близо от 2 - сантиметра. Вдишайте от арома бленда 2 до 4 пъти. Между отделните сесии направете 3 минутна почивка;