... ...

Арома бленд ЗАЩИТА от комари 10 ml.

11,90 лв.
  • Марка: eterina
  • Кат. номер: 41
Допълнителна информация
Съображения при употребата на етеричните масла
Допълнителна информация

Любимите етерични масла против комари са вече тук в арома бленд ЗАЩИТА. Насладете се на спокойствието на вашият дом с помощта на чистите етерични масла.

 

Усетете опияняващият аромат на Лавандула, успокояващият аромат на Лимонена трева и приповдигащ аромат на Канела както и синергията помежду им, която ви защитава от сезонните насекоми.

 

Защо “ЗАЩИТА” от комари с помощта на етеричните масла?

 

С топлите месеци идват и комарите, а с тях постоянният сърбеж. За да се предпазим прибягваме към репеленти които са базирани на DEET (диетил толуамид). Въпреки ефикасното му действие трябва да се съобразим с неговата употреба, тъй като това вещество не е съвсем безопасно - срещани страничен ефект са алергичните реакции. За това на помощ идват етеричните масла със своите полезни свойства.

 

За борба с вредните насекоми разчитаме на натуралните етерични масла които отблъскват досадните комари чрез своят аромат. Летливите агенти на маслата влияят директно на рецепторите на комарите и някои насекоми, като оставят естествения аромат на етерични масла във въздуха.

 

Какво представлява “бленд от етерични масла”?

 

Блендиране всъщност означава смесване на няколко масла с цел засилване на техния ефект и по-добри терапевтични резултати. В ароматерапията се използва термина synergy, който най-общо казано е свойството на етеричните масла при смесване да проявяват синергия, т.е в своята съвкупност те се допълват и взаимно засилват действието си.

 

Какво съдържа арома бленд “ЗАЩИТА”?

 

Етеричните масла които отблъскват комарите са:

  • Етерично масло от Лавандула
  • Етерично масло от Лимонена трева
  • Етерично масло от Канела

 

Как да използвам бленд от етерични масла”ЗАЩИТА”?

 

Комбинирането на маслата работи дори по-добре от индивидуалната им употреба, тъй като различните летливи агенти влияят на рецепторите на комарите и насекомите по различни начини. Арома бленд ЗАЩИТА е с висока концентрация на етерични масла които отблъскват комарите и освежават въздуха.

 

  • За дифузер и арома лампа

 

За да осигурите защита във вашият дом добавете от бленда във вашият дифузер или арома лампа от 3 до 5 капки и поставете устройството в близост до прозореца, външната врата.

 

Вземете под внимание че бленд от етерични масла ЗАЩИТА е със 100% концентрация на етерични масла.

Може да използвате арома бленд ЗАЩИТА за да си приготвите в домашни условия:

 

  • Спрей против комари

 

За тази цел добавете 10 до 12 капки арома бленд ЗАЩИТА към 100 мл.  дестилирана вода.

Преди всяко използване разклатете добре бутилката. Впръскайте по откритите части на тялото от 2 до 3 пъти.

ВНИМАНИЕ! Да не се пръска в очите. При попадане в очите измийте обилно с вода.

 

  • Рол-он против комари

 

За да създадете вашият личен компактен Рол-он против комари,  добавете 10 до 12 капки арома бленд ЗАЩИТА към 100 мл. растително/ базово масло или 5 до 6 капки към 50 мл. растително/ базово масло по ваш избор и след това добавете получената смес към Рол-он бутилката.

 

Нанесете върху вътрешната страна на китките, сгъвките на ръцете и/или краката. Поради високата си ефективност етеричните масла отблъскват комарите нанесени в минимално количество.

 

Вземете своята Рол-он бутилка ТУК

Рол-он бутилка 10 мл.

 

Съображения при употребата на етеричните масла

Поради голямата си концентрация, етеричните масла не бива да се нанасят неразредени върху кожата!

 

Децата, бременните, хората страдащи от астма, епилепсия, онкологични заболявания, алергии трябва да използват етеричните масла с повишено внимание и само след консултация със специалист-ароматерапевт.

 

Съхранявайте етеричните масла далече от източници на топлина и светлина. Цитрусовите масла съхранявайте в хладилник.

 

Пазете етеричните масла далеч от деца и домашни животни.

 

Когато използвате етеричните масла, бъдете внимателни да не попаднат в очите или лигавицата на устата.

 

Поради високата им концентрация, с етеричните масла се работи в капки.

 

Преди употреба направете тест за чувствителност или се посъветвайте със специалист-ароматерапевт! Винаги когато използвате дадено етерично масло за първи път, направете тест за чувствителност, като капнете  една капка етерично масло върху клечка за уши след което докосвате с нея вътрешната част на китката и оставяте без да го миете 24 часа. Ако се появи сърбеж, парене, обрив или друга нежелана реакция не трябва да използваме конкретното етерично масло.

 

Моля вземете предвид, че информацията, изложена в сайта има опознавателен характер. За точно приложение на етеричните масла, моля обърнете се към специалист/ароматерапевт.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!