... ...

100 % Натурално масло от Шипка (Rosa Canina)

9,90 лв.
  • Марка: eterina
  • Кат. номер: 18
За продукта
Допълнителна информация
Съображения при употребата на етеричните масла
За продукта
Масла
Растителни масла
Допълнителна информация

Опаковка: Кафяв стъклен флакон 30 ml.

Състав/INCI: Rosa Canina oil

 

Основни свойства и характеристики на Българското шипково масло  

Маслото от шипка е утвърдено като едно от най-добрите масла използвано при ежедневната грижа за кожата против стареене. Подходящо е за всички видове кожа, като се абсорбира почти незабавно и прави кожата гладка и мека. То заглажда съществуващите бръчки и предотвратява образуването на нови. Помага значително за редукцията на нови и стари белези от различен тип и спомага за заличаване на пигментни петна и изравняване на тена. Идеално е за  околоочния контур и за третиране на участъци, склонни към загрубяване и изсушаване.  Шипковото масло съдържа висока концентрация от витамини: ретинол (витамин А), витамин Е и витамин С и незаменими мастни киселини: линоленова киселина (омега-3), линолова киселина (омега-6) и олеинова киселина (омега-9). Шипковото масло поддържа оптимален баланс на мастните киселини и водата в нашата кожа. То е превъзходно хидратиращо средство, което бързо прониква в сухата кожа и възстановява водно-липидния баланс, което поддържа кожата стегната, свежа и млада. Изключително активно спомага за регенерацията на клетките, като премоделира нарушените кожни структури, предизвиква заместване на нарушените тъкани с нови здрави тъкани и подобрява (нормализира) цвета на кожата, като способства за намаляване на червенината и хиперпигментацията. То помага за заличаване на белези от хирургически операции, наранявания, порезни рани, акне, дерматити и други кожни деформации. Препоръчително е след нанасяне върху кожата да се избягва директното излагане на слънце, тъй като е възможно появата на временни пигментни петна!

Съображения при употребата на етеричните масла

Поради голямата си концентрация, етеричните масла не бива да се нанасят неразредени върху кожата!

 

Децата, бременните, хората страдащи от астма, епилепсия, онкологични заболявания, алергии трябва да използват етеричните масла с повишено внимание и само след консултация със специалист-ароматерапевт.

 

Съхранявайте етеричните масла далече от източници на топлина и светлина. Цитрусовите масла съхранявайте в хладилник.

 

Пазете етеричните масла далеч от деца и домашни животни.

 

Когато използвате етеричните масла, бъдете внимателни да не попаднат в очите или лигавицата на устата.

 

Поради високата им концентрация, с етеричните масла се работи в капки.

 

Преди употреба направете тест за чувствителност или се посъветвайте със специалист-ароматерапевт! Винаги когато използвате дадено етерично масло за първи път, направете тест за чувствителност, като капнете  една капка етерично масло върху клечка за уши след което докосвате с нея вътрешната част на китката и оставяте без да го миете 24 часа. Ако се появи сърбеж, парене, обрив или друга нежелана реакция не трябва да използваме конкретното етерично масло.

 

Моля вземете предвид, че информацията, изложена в сайта има опознавателен характер. За точно приложение на етеричните масла, моля обърнете се към специалист/ароматерапевт.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!