... ...

Базово масло от Шипка (Rosa Canina)

  • Марка: eterina
  • Кат. номер:18

Опаковка: Кафяв стъклен флакон 30 ml.

Състав/INCI: Rosa Canina oil

 

Основни свойства и характеристики на Българското шипково масло  

Маслото от шипка е утвърдено като едно от най-добрите масла използвано при ежедневната грижа за кожата против стареене. Подходящо е за всички видове кожа, като се абсорбира почти незабавно и прави кожата гладка и мека. То заглажда съществуващите бръчки и предотвратява образуването на нови. Помага значително за редукцията на нови и стари белези от различен тип и спомага за заличаване на пигментни петна и изравняване на тена. Идеално е за  околоочния контур и за третиране на участъци, склонни към загрубяване и изсушаване.  Шипковото масло съдържа висока концентрация от витамини: ретинол (витамин А), витамин Е и витамин С и незаменими мастни киселини: линоленова киселина (омега-3), линолова киселина (омега-6) и олеинова киселина (омега-9). Шипковото масло поддържа оптимален баланс на мастните киселини и водата в нашата кожа. То е превъзходно хидратиращо средство, което бързо прониква в сухата кожа и възстановява водно-липидния баланс, което поддържа кожата стегната, свежа и млада. Изключително активно спомага за регенерацията на клетките, като премоделира нарушените кожни структури, предизвиква заместване на нарушените тъкани с нови здрави тъкани и подобрява (нормализира) цвета на кожата, като способства за намаляване на червенината и хиперпигментацията. То помага за заличаване на белези от хирургически операции, наранявания, порезни рани, акне, дерматити и други кожни деформации. Препоръчително е след нанасяне върху кожата да се избягва директното излагане на слънце, тъй като е възможно появата на временни пигментни петна!

Съображения при употребата на етеричните масла +

Поради голямата си концентрация, етеричните масла не бива да се нанасят неразредени върху кожата!

 

Децата, бременните, хората страдащи от астма, епилепсия, онкологични заболявания, алергии трябва да използват етеричните масла с повишено внимание и само след консултация със специалист-ароматерапевт.

 

Съхранявайте етеричните масла далече от източници на топлина и светлина. Цитрусовите масла съхранявайте в хладилник.

 

Пазете етеричните масла далеч от деца и домашни животни.

 

Когато използвате етеричните масла, бъдете внимателни да не попаднат в очите или лигавицата на устата.

 

Поради високата им концентрация, с етеричните масла се работи в капки.

 

Преди употреба направете тест за чувствителност или се посъветвайте със специалист-ароматерапевт! Винаги когато използвате дадено етерично масло за първи път, направете тест за чувствителност, като капнете  една капка етерично масло върху клечка за уши след което докосвате с нея вътрешната част на китката и оставяте без да го миете 24 часа. Ако се появи сърбеж, парене, обрив или друга нежелана реакция не трябва да използваме конкретното етерично масло.

 

Моля вземете предвид, че информацията, изложена в сайта има опознавателен характер. За точно приложение на етеричните масла, моля обърнете се към специалист/ароматерапевт.