Натурално масло от Жожоба (Simmondsia chinensis oil)

  • Марка: eterina
  • Кат. номер:17

Опаковка: Кафяв стъклен флакон 30 ml.

Състав: INCI: Simmondsia Chinensis oil

 

Основни свойства и характеристики на маслото от Жожоба:

 

Маслото от жожоба се получава по метода на студеното пресоване на плодовете на храста жожоба. Много лесно се рафинира до безцветна субстанция без мирис. Съдържа витамин Е, олеинова киселина и незаменими аминокиселини, наподобяващи по структурата си човешкия колаген – веществото, което отговаря за еластичността на кожата.

Богатият му състав го прави изключително ценно за кожата и косата. Използва се активно при производството на козметика и във фармацевтичната промишленост. То не предизвиква алергични реакции, затова може да се прилага при новородени и възрастни с чувствителна кожа. Защитните свойства на жожоба са значително повече, отколкото при други масла от растителен произход, а противовъзпалителните му свойства позволяват да се използва при проблемна кожа на лицето: то ще ви помогне да се отървете от сухота, лющене, акне и почервеняване. Овлажнява и прониква дълбоко в порите на кожата – по този начин подобрява лимфо- и кръвообращението, регенерира и подхранва епидермиса. Подпомага и синтеза на кожния колаген, защитава срещу вредните влияния на околната среда и слънчевите лъчи.

Още +

 

Маслото от жожоба е течен восък, поради което то не гранясва и се окислява изключително бавно. Жожобата е чудесно средство за грижа и поддържане на кожата на лицето, поради свойството му да подхравана и овлажнява кожата в дълбочина. Благодарение на восъка, маслото образува защитен филм, който предпазва кожата от неблагоприятни въздействия. Масло от жожоба и розова вода в съотношение 1/1 е префектно средство за почистване на грима от очите и кожата на лицето. То може да се използва като база за разреждане на едно или смес от етерични масла за всекидневна грижа за кожата. Придава блясък, еластичност и здравина на косата.

Маслото от жожоба се използва широко в натуралния си вид, не оставя мазни следи по косата и образува специален защитен слой. Освен за козметични цели, то се използва и с терапевтична цел – при брадавици, херпес, гъбички по краката и язвени рани. С маслото от жожоба в чист вид е добре да се третират малки участъци от кожата. При използването му върху по големи повърхности се препоръчва да се използва 10 до 30% воден разтвор на масло от жожоба или смес от жожоба и бадемово масло. 

 

За косата

При прилагане върху косъма на слабата, чуплива или боядисана коса, те ще добият здравословен блясък и естествена красота, а при редовно втриване в кожата на главата се нормализират обменните процеси, активира се растежа и се намалява косопада.

 

За лице и тяло

За да премахнете фон дьо тен, сенки, руж или спирала за очи, както и други замърсявания и прах, а също и да заздравите миглите си, потопете памучен тампон в малко масло от жожоба и разтрийте лицето. Можете да го използвате за почистване и успокояване и най-нежните части на лицето, като околоочната зона и устните.

Маслото от жожоба е особено полезно при суха, повяхнала, отпусната и застаряваща и кожа. То успокоява раздразнената и възпалена кожа и може да се прилага при псориазис, дерматит и невродермит.

Редовното му използване спомага за възвръщане на здравия вид и мекота на кожата, както на устните, така и на загрубели участъци по лактите и петите.

 

Съхранение:

За да запазите вашите базови масла в оптимално състояние, винаги ги съхранявайте на хладно (около 10 °C), далеч от пряка слънчева светлина и затваряйте капачката след употреба. Може да се държат в хладилник, но някои базови масла могат да станат твърди.

ПРИ СЪХРАНЯВАНЕ В ХЛАДИЛНИК НА НИСКА ТЕМПЕРАТУРА, ПОРАДИ ВИСОКОТО СЪДЪРЖАНИЕ НА РАСТИТЕЛНИ ВОСЪЦИ МОЖЕ ДА СЕ ПОЛУЧИ ВТВЪРДЯВАНЕ НА МАСЛОТО ОТ ЖОЖОБА, КОЕТО НЕ ВЛИЯЕ НА ПОЛЕЗНИТЕ МУ СВОЙСТВА!

     

Моля вземете под внимание, че информацията, изложена в сайта, има опознавателен характер.