... ...

Дифузиране на етеричните масла

Дифузиране на етеричните масла
5 ноември 2021

В последно време етеричните масла се радват на голяма популярност, от борба с главоболието и безсънието до употребата им дори и при възпалено гърло. Но действат ли тези концентрирани масла на растителна основа?

 

В днешно време може спокойно да потвърдим че етеричните масла доказано оказват положително въздействие върху нашето здраве и благополучие позовавайки се на стотици изследвания, стига тези масла да бъдат използвани по безопасен начин.


Ако и вие искате да се насладите на приятният аромат и полезни свойства на домашната ароматерапия, то дифузирането на етерични масла е най-популярният и безопасен начин.

Натурални етерични масла eterina

Но какво е ароматерапия?

 

Ароматерапията е натурален метод за лечение, превенция и поддържане здравето с помощта на етеричните масла. Това е един от най-древните методи за лечение познат на човечеството. Но как точно въздействат маслата на нашето тяло и емоции? Когато се вдишват, ароматните молекули на етеричните масла пътуват от обонятелните нерви директно към мозъка и въздействат върху амигдалата, емоционалния център на мозъка.

 

Какво е дифузиране и как се използва?

 

Известен още като дифузер за ароматерапия, дифузерът за етерични масла е устройство, което приема етеричните масла и ги освобождава във въздуха под формата на фина мъгла. Дифузерът трансформира етеричното масло в микроскопична мъгла от маслени капчици, като разпръсква капчиците (и аромата) във въздуха.

 

Когато става въпрос за дифузиране, може да използвате устроиството  за 15 до 45 минути, просто прибавите съответното количество етерично масло (от 3 до 5 капки за масло).

 

За да тествате сместта, преди да я поставите във вашия дифузер, свалете капачките на избраните от вас етерични масла, задръжте ги в едната си ръка от 5 до 10 секунди и след това вдишайте аромата.

 

Ето и няколко идеи за смеси за дифузер, които да използвате в зависимост от това как искате да повлияете на околната среда с помощта не етерични масла eterina.

 

  • Моята енергия

Добавете към своя дифузер: 3 капки Евкалипт + 2 капки Бергамот + 1 капка Мандарина

 

  • Аромат на дъжд

Добавете към своя дифузер: 4 капки Евкалипт + 3 капки Лимонена трева + 3 капки Лимон

 

  • Зимна сутрин

Добавете към своя дифузер: 2 капки Сладък Портокал + 2 капки Мента + 2 капки Евкалипт

 

  • Увереност

Добавете към своя дифузер: 3 капки Лайм + 2 капки Мандарина + 1 капки Кедър

 

  • Приповдигнато настроение

Добавете към своя дифузер: 5 капки Кедър + 3 капки Лимонена трева + 3 капки Портокал

 

  • Чист въздух

Добавете към своя дифузер: 3 капки Лавандула + 3 капки Мента + 3 капки Лимон

 

  • Весела коледа

Добавете към своя дифузер: 2 капки Кедър + 2 капки Бор + 1 капки Канела + 1 капки Тамян

 

  • За кухнята (2 варианта)

Добавете към своя дифузер: 4 капки Тамян + 3 капки Чаено дърво + 2 капки Лимон

 

или опитайте

 

Добавете към своя дифузер: 4 капки Карамфил + 2 капки Лимонена трева + 5 капки Чаено дърво

Споделени усещания от клиенти на "Altearah BIO

прочети още

Произведени във Франция, многократно награждавани, за своята иновативност и органичен произход, продуктите под марка Altearah са wellness продукти, подходящи за професионална и ежедневна грижа за нашето здраве и красота.

прочети още