... ...

Ексфолиращо олио за крака Foot-Oil Trake

13,80 лв.
  • Марка: TRAKE
  • Кат. номер: 1010
Допълнителна информация
Съображения при употребата на етеричните масла
Допълнителна информация

За съблазнително гладки и меки стъпала без усилия!

 

Ексфолиращо и омекотяващо олио Trake e иновативна грижа, създадена да направи ходилата ви безупречно глатки, меки и съблазнителни. То е идеално за много суха, загрубяла и напукана кожа. В зависимост от степента на увреждане на ходилата, неговите активни съставки проникват в дълбочина, омекотяват роговият слой и ефективно ексфулират мъртвите клетки, моментално и ефективно изглаждат и омекотява кожата.  След нанасяне по кожата на ходилата тяхната повърхност става мека, гладка и еластична.

 

100% натурално масло от австралийско чаено дърво облекчава възпаленията на кожата и ноктите, действа антимикробно и противогъбично и в същото време помага при симптомите на атлетичното стъпало. Етеричното масло от розмарин действа венотонично и подобрява кръвообращението, ароматизира и хидратира кожата. Салициловата киселина ефективно ексфолира, отстранява загрубелите зони и изглажда кожата. Тя потиска развитието на микроорганизмите и проявява противовъзпалително действие. Тази комбинация от активни компоненти, поднесена с маслен носител, омекотява, заглажда, хидратира и подхравна кожата на ходилата още в процеса на нанасянето. Притежава антимикробно действие срещу гъбички и бактерии, премахва неприятната миризма и дезедорира ходилата.

 

Начин на употреба: С помоща на капкомера нанесете 2 до 5 капки върху предварително измитата и суха кожа на ходилата. След което с леки масажиращи движения разнесете омекотяващото олио до пълното му попиване. 

 

Да се избягва контакт с наранена или възпалена кожа!

Да се нанесе вечер върху чиста и суха кожа на ходилата или лактите.

Да не се използва по-често от 3 пъти в седмицата.

 

Подробна информация

Салициловата киселина е бета-хидрокси киселина, която по подобие на алфа-хидроксикиселините действа ексфолиращо, но за разлика от тях прониква по- надълбоко и има по-слабо дразнещо действие.

Салициловата киселина отстранява загрубелите зони по кожата на ходилата, изглажда кожата и я ексфолира ефективно. Особено подходяща е за третиране на мазоли и загрубяла кожа.

Поради антимикробното си действие тя потиска развитието на микроорганизмите, които предизвикват неприятна миризма на ходилата и действа дезодориращо.

Поради близката си структура с аспирина проявява и противовъзпалително действие.

Маслото от чаено дърво произлиза от Австралия и е популярно повече от 70 години. Поради силните си противовъзпалителни, противомикробни, противогъбични и антивирусни свойства, неговата популярност непрекъснато расте. Маслото притежава над 100 компонента, но най-важният от тях, който има противомикробно и противовъзпалително действие, е terpinen-4-ol. Трябва да се знае обаче, че то самостоятелно няма същите свойства. Богатството от компоненти на маслото проявяват синергизъм, за да се развият безценните му качества.

Маслото  от чаено дърво е едно от  малкото масла, с които се третират гъбичките по ноктите и прониква през нокътната плочка. Помага и при рагади.

Поради тези му свойства може да се приеме, че действа общо дезодориращо върху ходилата.

Маслото от розмарин подобрява кръвообращението и подсилва действието на маслото от чаено дърво.

Тези комбинация от активни компоненти, поднесена в маслен носител, омекотява, заглажда и подхранва кожата на ходилата.

Съображения при употребата на етеричните масла

Поради голямата си концентрация, етеричните масла не бива да се нанасят неразредени върху кожата!

 

Децата, бременните, хората страдащи от астма, епилепсия, онкологични заболявания, алергии трябва да използват етеричните масла с повишено внимание и само след консултация със специалист-ароматерапевт.

 

Съхранявайте етеричните масла далече от източници на топлина и светлина. Цитрусовите масла съхранявайте в хладилник.

 

Пазете етеричните масла далеч от деца и домашни животни.

 

Когато използвате етеричните масла, бъдете внимателни да не попаднат в очите или лигавицата на устата.

 

Поради високата им концентрация, с етеричните масла се работи в капки.

 

Преди употреба направете тест за чувствителност или се посъветвайте със специалист-ароматерапевт! Винаги когато използвате дадено етерично масло за първи път, направете тест за чувствителност, като капнете  една капка етерично масло върху клечка за уши след което докосвате с нея вътрешната част на китката и оставяте без да го миете 24 часа. Ако се появи сърбеж, парене, обрив или друга нежелана реакция не трябва да използваме конкретното етерично масло.

 

Моля вземете предвид, че информацията, изложена в сайта има опознавателен характер. За точно приложение на етеричните масла, моля обърнете се към специалист/ароматерапевт.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!