Етерично масло от Лайм (Citrus aurantifolia)

 • Марка: eterina
 • Кат. номер:104

Характеристики

 

Аромат: свеж, мек, цитрусов аромат

Летливост: Висока

Състав/INCI: Citrus aurantifolia oil

 

Основни свойства: антисептично; антивирусно; стягащо; кръвоспиращо; имунностимулиращо; тонизиращо;  противоартритно

 

Въздействие върху тялото:

Въздействие върху тялото: Маслото от Лайм, също както и лимоновото, е изключително богато на антиоксиданти и витамини. То спомага за подобряване на кръвообращението и подпомага изглаждането на мастната тъкан. Ефективно е при лечение на рани, гангрена, псориазис, язви, обриви и други кожни проблеми.  Действа тонизаращо, предотвратява появата на бръчки и възрастови петна, спомага за запазване на младостта за дълго време. Идеално за почистване и детоксикация и може да се използва като стягащ тоник в грижата за комбинирана и мазна кожа. Използвано в ароматерапията предпазва от вирусни инфекции, които могат да причинят грип, морбили, шарка и други вирусни заболявания. Етеричното масло от лайм може да се прилага локално; в компреси; във ваната; за инхалация или в аромалампа/дифузер.

 

  

Внимание: Високо концентрирано! Съхранява се добре затворено на място без пряка слънчева светлина. Пазете от деца!  Преди употреба направете тест за чувствителност! При попадане в очите измийте обилно с вода!

 

Още +

Преди употреба направете тест за чувствителност или се посаветвайте със специалист-ароматерапевт! Тест за чувствителност може да направите, като капвате една капка етерично масло върху клечка за уши, докосвате с нея много леко вътрешната част на китката, покривате мястото с лейкопласт и не се мие 24 часа. Ако се появи сърбеж, парене, обрив, не трябва да използваме етеричното масло.

Начини за употреба на етеричното масло от лавандула:

 • Ароматизиране на помещения – Поставете етеричните масла в специален дифузер, ароматерапевтична лампа или в диск около крушката (метален диск с улей, в който се сипва маслото и нагрявайки се от светещата крушка, изпуска аромат).
 • Арома масаж – в 50 мл. базово масло се добавят не повече от 10-20 капки от етеричното масло или арома композиция. 
 • Арома вана – добавете от 3 до 5 капки етерично масло в базово масло, изсипете във вана с топла вода и разбъркайте енергично. Можете да използвате комбинация от няколко етерични масла.
 • Арома компреси – 2-5 капки етерично масло на 2 литра вода.
 • Инхалации – 2 капки етерично масло в 2 литра вода.
 • Инхалатор за профилактика или различни емоционални състояния – 15 капки етерично масло, комбинация от етерични масла или арома композиция се накапват върху хартиения тампон на инхалатора.
 • Арома душ – 2-3 капки от любимо етерично масло или арома композиция се накапват на пода на душ кабина/ под водната струя на душа.
 • Почистване на дома - тъй като някой от етеричните масла имат силно изразени антибактериални и  антисептични  свойства, можете да ги използвате за почистване и дезинфекция на под или други гладки повърхности. В 2-3 литра вода поставете 20-30 капки етерично масло от мента, чаено дърво, еквалипт или друго подходящо масло /вместо прапарат/ и почистете както обикновенно.  

Съображения при употребата на етеричните масла:

 • Поради голямата си концентрация, етеричните масла не бива да се нанасят неразредени върху кожата!
 • Децата, бременните, хората страдащи от астма, епилепсия, онкологични заболявания, алергии трябва да използват етеричните масла с повишено внимание и само след консултация със специалист-ароматерапевт.
 • Съхранявайте етеричните масла далече от източници на топлина и светлина. Цитрусовите масла съхранявайте в хладилник.
 • Пазете етеричните масла далече от деца и домашни животни.
 • Когато използвате етеричните масла, бъдете внимателни да не попаднат в очите или лигавицата на устата.
 • Поради високата им концентрация, с етеричните масла се работи в капки.

Моля вземете предвид, че информацията, изложена в сайта има опознавателен характер. За точно прилагане на етеричните масла, моля да се посъветвате с ароматерапевт.