Етерично масло от Канела (Cinnamomum zeylanicum)

  • Марка: eterina
  • Кат. номер:101

Характеристики

 

Опаковка: стъклен флакон 10 ml.

Аромат: приятен, сладък, пикантен с подправъчен канелен мирис

Летливост: ниска

Състав/INCI: 100 % Cinnamomum zeylanicum oil

Въздействие върху тялото: Установено е, че канеленото масло има способност да влияе положително върху бързината на реакциите, бдителността и способността за запаметяване. Значително засилва вниманието и концентрацията. Прилагането на ароматерапия с канела е много подходящо при необходимост от вземане на важни решения, запаметяване на текст, при продължително шофиране и други. То стимулира мозъка, има тонизиращо и ободряващо действие и е добър източник за енергия. Поради своите противовъзпалителни свойства то е добър помощник в борбата с болките в мускулите и ставите, включително и при артритни изменения. Подпомага защитните сили на организма и съдейства за повишаване на имунитета. Възпрепятства образуването на целулит. Възстановява повяхнала и отпусната кожа.

 

Съображения: Маслото от канела е високо концентрирано и дразни лигавицата и кожата. Да не се използва от бременни жени и хора с алергии. Преди употреба направете тест за чувствителност в ямката на лакътната свивка, като предварително разредите в базово масло. Ако сте бременна, кърмите, имате свърхчувствителна кожа или искате да използвате етерично масло за детето си, първо се консултирайте с ароматерапевт.
Да не се използва преди излагане на слънце. 

Внимание: Високо концентрирано! Съхранява се добре затворено на място без пряка слънчева светлина. Пазете от деца!  Преди употреба направете тест за чувствителност! При попадане в очите измийте обилно с вода!

10,80 лв.