Етерично масло от Лимонена трева (Cymbopogon flexuosus)

  • Марка: eterina
  • Кат. номер:103

 

Характеристики

 

Опаковка: стъклен флакон 10 ml.

Аромат: свеж, лимонов, сладък, остър, силен.

Летливост: средна

Състав/INCI: Cymbopogon flexuosus oil

Въздействие върху тялото: Етеричното масло от лимонова трева се използва в ароматерапията, за облекчаване на мускулната болка, борба с бактериите и отблъскване на насекоми. Притежава антисептично,  бактерицидно, седативно и ободряващо действие. Стимулира кръвообращението, подпомага храносмилането, повишава имунитета и действа апетитовъзбуждащо. 

Масло от лимонена трева най-често се прилага за ревитализиране на тялото, облекчаване симптомите на преумора, както и при нервно изтощение и стрес. Маслото също така тонизира мускулите и тъканите в тялото, поради което е много подходящо като възстановяващо масло за активно спортуващи. Острият му аромат ободрява и изчиства ума, повдига настроението и успокоява духа. В комбинация с лавандуловото масло то е натурален репелент, който притежава висока ефективност срещу комари, мухи и насекоми.  

Внимание: Високо концентрирано! Съхранява се добре затворено на място без пряка слънчева светлина. Пазете от деца!  Преди употреба направете тест за чувствителност! При попадане в очите измийте обилно с вода!

6,50 лв.