...

100 % Натурално масло от Авокадо 50 мл.

9,60 лв.
  • Brand: eterina
  • Cat No: 29

 

Арома пакет за дифузер

Info
Info

Полезни съвети и практики при употребата на авокадово масло

 

масло от авокадо

Масло от Авокадо eterina е растително масло с изцяло натурален произход, пресовано от пулпата на авокадото. Макар, че по-често свързваме маслото от авокато с храненето, то е и незаменима съствка в много кремове, шампоани и слънцепредпазни подукти. Полезни свойства на маслото от авокадо в грижата за здравето и красотата на кожата:

  • Овлажнява и подхранва

  • Облекчава възпалението от псориазис и екзема

  • Предотвратява и лекува акне

  • Ускорява заздравяването на рани

  • Успокоява изгоряла от слънцето кожа

  • Намалява признаците на стареене

  • Подобрява здравето на ноктите

 

Защо маслото от авокадо е полезно?

 

Почти 70% от маслото от авокадо се състои от здравословна за сърцето олеинова киселина, мононенаситена омега-9 мастна киселина. Освен това около 12% от маслото от авокадо са наситени мазнини, а около 13% са полиненаситени мазнини. 

 

Може да намали симптомите на артрит

 

Артритът е заболяване, което включва болезнено възпаление на ставите. Това много често и засяга милиони хора по целия свят. Артрозата е най-честата форма на артрит. Свързва се с разграждането на хрущяла в ставите.

Многобройни проучвания са установили, че екстрактите от авокадо и соево масло, наречени неволечими авокадо / соя, могат да намалят болката и сковаността, свързани с остеоартрита. Екстрактът изглежда особено полезен за хора, които имат артрози на тазобедрената и колянната става.

 

Неутрализира свободните радикали

 

Антиоксидантите се борят с клетъчните щети, причинени от свободните радикали, които са отпадъчни продукти от метаболизма.

Високите нива на тях могат да доведат до оксидативен стрес, който може да допринесе за заболявания като диабет тип 2 и сърдечни заболявания.

Mаслото от авокадо може да предпази от вредното въздействие на свободните радикали, като навлезе в митохондриите. Навлизайки там, то е в състояние да неутрализира свободните радикали и да ги предпази кожата от увреждане.

Quick Order Without registration
I agree with terms and conditions and privacy policy of the site.
The order is sent. We will call you for more information.
https://www.livechatalternative.com/