...

Джинджифил 10 мл (Zingiber officinale)

21,40 лв.
 • Brand: eterina
 • Cat No: 36

 

Арома пакет за дифузер

 

Арома пакет за дифузер

 

 

Етеричните масла eterina® са 100% чисти
/неразредени/, лабораторно тествани
с гаранция за качество и произход.

 

Info
Info

Етеричното масло от Джинджифил притежава отличителен остър аромат, който се описва като силен, топъл, пикантен и намира широко приложение в ароматерапията. Джинджифиловото масло може да се използва и в различни приложения за грижа на кожата и косата.

 

Какви са ползите на маслото от Джинджифил?

 

Ползите за здравето на джинджифиловото етерично масло са почти идентични с лечебните ефекти на пресния джинджифил (всъщност най-мощната форма е етеричното масло, тъй като съдържа най-високи нива на гингерол). Може да се приема вътрешно по препоръка на лекар за лечение на здравословни нарушения, да се прилага локално върху кожата, задължително разредено с базово масло или чрез дифузия при ароматотерапия.  

 

 • При ароматерапия повишава концентрацията, намалява стреса и премахва чувството на безпокойство;
 • Благодарение на богатия си състав притежава антиоксидантни и противовъзпалителни свойства;
 • Маслото действа като антисептично средство, което лекува инфекциите, причинени от гъбички и бактерии. 
 • Подпомага храносмилането и е едно от най-добрите природни средства срещу колики, диария, спазми и стомашни болки; 
 • Облекчава респираторни проблеми - Джинджифиловото етерично масло премахва слузта от гърлото и белите дробове, подпомага отхрачването при настинка, грип, кашлица, астма, бронхит. 

 

Проявявате интерес към етеричните масла? Разгледайте нашето 100% натурално етерично масло от Бор.

 

Как се получава?

 

Етеричното масло от Джинджифил се получава чрез парна дестилация от корените на растението Zingiber Officinale.  Макар да изглежда като корен, частта която се използва всъщност е подземно стъбло, от което корените се разклоняват.  Подобно на други етерични масла, то е силно концентрирано. Не се препоръчва директно нанасяне върху кожата.

 

Какво съдържа маслото от Джинджифил?

 

Основните химически съставки на джинджифиловото масло са: камфен, B-Phellandrene, α-Pinene, Geranial, Zingiberene, β-Bisabolene, β-Sesquiphellandrene и Curcumene.

 • КАМФЕН: проявява антиоксидантни и противовъзпалителни свойства;
 • B-PHELLANDRENE: проявява приятна миризма, която е описана като пиперлива, ментова и/или леко цитрусова. Проявяват антисептични, антивирусни, бактерицидни и деконгестантни свойства;
 • PINENE: притежава противовъзпалителни, антисептични и отхрачващи свойства;
 • Β-БИЗАБОЛЕН: когато се дифузира излъчва топъл, дървесен и плодов аромат, характерен за „ориенталските“ аромати;
 • КУРКУМЕН: притежава хипотензивни и аналгетични ефекти.

 

Характеристика на маслото

 

Опаковка: стъклен флакон 10 ml.

Аромат: пиперлив, ментов и/или леко цитрусов

Летливост: висока

Състав/INCI: Zingiber officinale

 

Основни начини за употреба

 

 • За ароматерапия

Използвано при ароматерапия, етеричното масло от джинджифил стимулира и затопля. То повишава концентрацията, като ефективно успокоява и намалява чувството на стрес, тъга, безпокойство, летаргия, възбуда, замаяност и умора.

 

 • Приложения за косата

Използвано в грижата за косата, смесено с базово масло, етеричното масло от джинджифил допринася за здравето и чистотата на скалпа, успокоява сухотата и сърбежа и подобрява по-здравословния растеж на косата, като стимулира и подобрява циркулацията на скалпа. Нанесете с масажни движениия достатъчно количество смес 1-2 ч. преди за измиете косата.

 

 • За лице

Използвано в козметични приложения, етеричното масло от джинджифил инхибира клетъчното окисление, което е отговорно за увреждането на кожата и признаците на стареене. 

 

 • Медицински предназначения

Етеричното масло от джинджифил улеснява елиминирането на токсините, засилва храносмилането, облекчава дискомфорта в стомаха и червата, подобрява апетита, изчиства дихателните пътища, успокоява болките и намалява възпалението.

 

Как мога да използвам масло от Джинджифил?

 

 • Дифузиране на маслото от Джинджифил

Някога опитвали ли сте да дифузирате маслото от джинджифил? Ако усетите, че енергията ви изостава в късния следобед, добавете това етерично масло за допълнителен енергиен тласък към своя дифузер.

 

За създаването на успокояваща тропическа смес опитайте три капки портокал, две капки иланг иланг и две капки етерично масло от джинджифил във вашия дифузер.

 

 • Инхалации с пара

За да използвате джинджифилово масло за инхалация с пара, следвайте стъпките по-долу:

 1. Загрейте вода, докато се запари и я поставете в купа;
 2. Добавете 1-2 капки джинджифилово масло;
 3. Поставете кърпа над главата си;
 4. Като държите очите си затворени, поставете главата си над купата и вдишайте дълбоко два до три пъти след което направете почивка от три до пет минути.

 

 • Скраб за лице

 Смесете ½ чаша кафява захар, ½ чаша кокосово масло, 10 капки етерично масло от джинджифил и 5 капки етерично масло от лайм.  Прехвърлете сместа в херметически затворен съд.

С върховете на пръстите загребете малко количество в ръцете и внимателно го масажирайте в лицето, докато захарта омекне. Изплакнете скраба с топла вода и подсушете кожата с мека, чиста кърпа.

Този скраб успокоява възпалението, например това, свързано с акне, и заглажда фините линии. За скраб, който намалява появата на целулит, може да се направи ексфолираща смес, като се използва гореспоменатата рецепта и се замени кафявата захар с ¼ чаша кафе на прах и ¼ чаша какао на прах.

 

Как да добавя етерично масло към своя дифузер?

 

За да добавите желаното количество етерично масло към своя дифузер наклонете леко бутилката, както е показано в илюстрацията. По този начин ще дозирате желаното количество капки.

 

Съображения при употребата на етеричните масла: Съхранява се добре затворено на място без пряка слънчева светлина. Пазете от деца и животни!  Преди употреба направете тест за чувствителност! При попадане в очите измийте обилно с вода! Поради своята висока концентрация, с етеричните масла се работи в капки. Съхранявайте етеричните масла далече от източници на топлина и светлина. Цитрусовите масла съхранявайте в хладилник.

 

Децата, бременните, хората страдащи от астма, епилепсия, онкологични заболявания, алергии трябва да използват етеричните масла с повишено внимание и само след консултация със специалист-ароматерапевт.

Quick Order Without registration
I agree with terms and conditions and privacy policy of the site.
The order is sent. We will call you for more information.
https://www.livechatalternative.com/