...

Розмарин 10 мл (Rosmarinium officinalis)

11,90 лв.
 • Brand: eterina
 • Cat No: 32

 

Арома пакет за дифузер

 

Арома пакет за дифузер

 

 

Етеричните масла eterina® са 100% чисти
/неразредени/, лабораторно тествани
с гаранция за качество и произход.

 

Info
Info

Растението Розмарин е познато като едно от най-популярните ароматни и лечебни растения в света.

Етеричното масло от Розмарин е универсално етерично масло, което намира своето приложение в нашето ежедневие за поддържане на здравето на кожата и косата, за ароматерапия, релаксиращ масаж и др.

 

Какво представлява маслото от Розмарин?

 

Розмаринът е бил известен векове наред като “подправката за спомен”. Древногръцките мислители са го използвали, за да запаметяват важни информации, а сведения за способността му да подобрява паметта са били възпявани в поезията през вековете.

 

Богатият състав на етеричното масло от розмарин му придава освежаващи и ободряващи свойства - особено когато дифузирате маслото.

 

Маслото от розмарин включва химичните съставки 1,8 цинеол и алфа пинен, които са известни със своите ободряващи свойства. Химическият състав на маслото от розмарин допринася за способността му да подобрява настроението, да повишава концентрацията, да ободрява и освежава ума и тялото.

 

Пиненът и камфорът са монотерпените, отговорни за способността на маслото от розмарин да отблъсква насекомите. Също така те определят и стимулиращия ефект на маслото от розмарин - което от своя страна влияе положителното  върху нашето настроение и бодрост.

 

 

Какви са ползите от маслото от розмарин?

 

 • Маслото от розмарин поддържа здрав скалпа, спира косопада и стимулира растежа на косата
 • Маслото от розмарин може да се използва за насърчаване на здрава дихателна система
 • Маслото от розмарин подпомага регенерирането на клетките, спомага за обновяването на епидермиса и има подмладяващи свойства

 

Полезни свойства на "Етерично масло от Розмарин"

 

Познатият мирис на розмарин прави маслото популярно в ароматерапията и продуктите за лична хигиена. Използването на етерично масло от розмарин включва локално приложение и директно вдишване, а неговият специфичен, дървесен аромат може да спомогне за създаването на енергизираща среда във вашия дом.

 

Розмарин за моята Коса?

 

Идеята, че маслото от розмарин насърчава растежа на косата произтича от основните ползи на розмарина:

 • имат противовъзпалителни свойства
 • укрепва корена на косъма и намалява косопада 
 • подобрява кръвообращението


Подобно на ментовото етерично масло (също използвано за насърчаване растежа на косата), етеричното масло от розмарин засилва циркулацията на кръвта в скалпа, което спомага за заздравяване на космения фоликул. Доказано е, че липсата на добро кръвоснабдяване на кожата на главата води до увреждане на космения фоликул, което е и една от причините за загубата на коса.

 

Приложение

 

 • При косопад - Вземете около 5 капки етерично масло от розмарин и масажирайте равномерно в скалпа си след вана или душ, когато косата е все още мокра. Не е необходимо да изплаквате. Смесете 5 капки масло от розмарин с 5 мл.  растително масло носител (макадамия, бадемово масло, авокадо или др). Нанесете тази подхранваща смес в корените на косата. Изплакването на косата след това не е задължително, ако все пак се получи омазняване изплакнете, оставете маслото да действа на скалпа ви поне за 5 до 10 минути преди изплакване.

 

 • Смесете го в шампоана си - Това може да се отнася и за балсами, лосиони или кремове. Не добавяйте твърде много. Може да добавите до 5 капки на 100 мл.

 

СЪОБРАЖЕНИЕ: Избягвайте попадането на етерично масло в очите. Внимавайте да не нанасяте твърде много върху скалпа си. Може да доведе до раздразнение - алергична реакция. За да избегнете раздразнение на кожата, разредете Розмарина с растително масло по избор - Бадем, Макадамия, Авокадо или друг продукт, преди да го приложите.

 

 • Можете да използвате етеричното масло от Розмарин за ароматотерапия.

Полезните свойства на Розмарина се съдържат както в маслото, така и в неговия аромат. Когато трябва да учите за голям тест, да запомните слайдовете си за презентация по време на работа, или просто трябва да завършите проект, ароматът на маслото от розмарин може да подпомогне вашата памет и концентрация. Вдишването на зеления аромат ще помогне да се съсредоточите върху задачата, която е важна за вас в момента.

 

 • Масло за Душ?

Какво имаме предвид под това. Розмарин се използва от векове с цел релаксация на тялото и душата. За да се отпуснете след дълъг и изтощителен ден накапете 2-3 капки на пода на душ кабината / под водната струя на душа.

 

 • Масаж с Розмарин

Маслото от розмарин често се използва за масаж. За освежаващ и приповдигащ масаж е необходимо да смесите 3-5 капки масло от розмарин с растително масло (базово). Когато искате релаксиращ масаж, смесете етерично масло от Лавандула с масло от розмарин в базово масло. Получената комбинация намалява стреса и напрежението, релаксира тялото и пречиства ума след тежък и изморителен ден.

 

Как да добавя етерично масло към своя дифузер?

 

За да добавите желаното количество етерично масло към своя дифузер наклонете леко бутилката, както е показано в илюстрацията. По този начин ще дозирате желаното количество капки.

 

Съображения при употребата на етеричните масла: Съхранява се добре затворено на място без пряка слънчева светлина. Пазете от деца и животни!  Преди употреба направете тест за чувствителност! При попадане в очите измийте обилно с вода! Поради тяхната висока концентрация, с етеричните масла се работи в капки. Съхранявайте етеричните масла далече от източници на топлина и светлина. Цитрусовите масла съхранявайте в хладилник.

 

Децата, бременните, хората страдащи от астма, епилепсия, онкологични заболявания, алергии трябва да използват етеричните масла с повишено внимание и само след консултация със специалист-ароматерапевт.

Quick Order Without registration
I agree with terms and conditions and privacy policy of the site.
The order is sent. We will call you for more information.
https://www.livechatalternative.com/