...

Витамин Е натурален (Tocopherol), 20 мл.

13,20 лв.
 • Brand: eterina
 • Cat No: 3

 

Арома пакет за дифузер

 

Арома пакет за дифузер

Info
Info

 

Витамин Е е мастно разтворим витамин, който предпазва мембраните на клетките от натрупването на токсини. Ние приемаме витамин Е най-вече благодарение на храната. Освен хранително вещество за клетките, витамин Е е мощен антиоксидант, поради което е незаменим помощник в грижата за красотата, той успешно се бори с бръчки, възрастови петна, сухотата или други признаци на стареене на кожата. 

 

Витамин Е предпазва клетките от окислително увреждане чрез неутрализиране на вредните молекули и свободните радикали. UV светлината и излагането на слънце намаляват нивата на витамин Е в кожата, които при необходимост могат да бъдат балансирани чрез локалното му нанасяне. Така можем да възстановим свежестта на кожата и да елиминираме признаците на стареене причинини от вредното влияние на околната среда.

 

 

Какви са ползите от ВИТАМИН Е нанесен локално?

 

 • Прилагането на витамин Е като средство против стареене
 • Насърчаване здравето на ноктите
 • При наличие на екзема
 • Предотвратяване или минимизиране на появата на белези
 • За здрава и блестяща коса

 

Характеристика на маслото:

 

Опаковка: стъклен флакон 20 мл. с пипета

Състав/INCI: Tocopherol*

*Натурален витамин Е /Токоферол/ извлечен от пшеничен зародиш.

 

 

 • Прилагането на витамин Е като средство против стареене

Витамин Е може да се използва за борба с бръчките, възрастови петна, неравномерен тен, сухота и други признаци на стареене на кожата. Тъй като витамин Е има гъста консистенция, най-добре е да го прилагате преди лягане, за да може да се абсорбира напълно.

Ако се прилага сутрин, може да имате затруднения с поставянето на грим или серуми върху него.

Как да нанесем Витамин Е като нощна маска:

 1. Измийте лицето си от грим или други продукти за кожата. След това изплакнете лицето си с хладка вода и подсушете кожата си.
 2. Ако използвате чисто масло от витамин Е, смесете една или две капки от него за всеки 10 капки базово масло, като масло от жожоба, бадемово масло или масло от макадамия.
 3. Нанесете сместа по ваш избор върху кожата си с пръсти. Разтривайте лицето си с малки кръгови движения, докато прилагате процедурата, така че да стимулирате циркулацията и да разнесете продукта докрай. Моля внимавайте сместа да не попадне в очите ви.
 4. Изчакайте поне 20 минути след нанасянето, преди да поставите лицето си върху възглавница или друга повърхност. Това лечение е най-добре да се повтаря веднъж или два пъти седмично като част от рутинната грижа за кожата около 30 минути преди лягане.
 5. Можете да обогатите вашия крем за лице като добавите 2-3 капки витамин Е и разбъркате с шпатула до пълното хомогенизиране на сместа.  По същия начин може да добавите 2-3 капки директно в вашата маска за лице.

 

 • Насърчаване здравето на ноктите

Изследванията показват, че добавянето на витамин Е върху ноктите, може да предотврати синдрома на жълтите нокти, който причинява раздвояване, напукване и пожълтяване на ноктите.

 

Овлажняващите предимства на витамин Е могат също да поддържат здравето на ноктите, като предотвратяват напукани кожички и суха кожа около нокътното легло.

 

 • При наличие на екзема

Витамин Е може да облекчи сухотата, сърбежа и лющенето, свързани с екзема или атипичен дерматит. Маслото от витамин Е може да повиши ефективността на локалните овлажнители.

 

 • Предотвратяване или минимизиране на появата на белези

Някои изследвания показват, че добавките с витамин Е могат да бъдат ефективни за хора със сериозно увреждане на кожата. Витамин Е може да подпомогне тялото ви в няколко аспекта на лечебния процес. Тъй като той защитава тъканите на тялото от свободните радикали, подпомага регенерацията на клетките и има решаващо значение за образуването на червени кръвни клетки, е установено че нанасянето на витамин Е локално, спомага за предотвратяване на белези по кожата и подпомага лечението им.

 

 • За здрава и блестяща коса

Витамин E притежава антиоксидантни свойства, които помагат за заздравяване на увредените космени фоликули. Това предотвратява разрушаването на тъканта и стимулира растежа на косата. За здрава и блестяща коса добавете 3 – 5 капки витамин Е във вашия шампоан, балсам или маска за коса.

 

Противоалергичен тест: Преди да използвате масло от витамин Е, направете тест с лепенка. Нанесете малко масло върху удобна за вас зона на тялото. Изчакайте 24 часа. Ако не се развие реакция, маслото е безопасно за употреба.

 

Как се добива?

 

Витамин Е се съдържа в зеленчуците, яйцата, в черен дроб, животинско и растително масло, месо, както и в зародиша на житните растения от където се получава.

 

 

 

 

Quick Order Without registration
I agree with terms and conditions and privacy policy of the site.
The order is sent. We will call you for more information.
https://www.livechatalternative.com/