...

Чаено дърво 10 мл (Melaleuca alternifolia)

13,10 лв.
  • Марка: eterina
  • Кат. номер: 7

 

Арома пакет за дифузер

 

Арома пакет за дифузер

 

 

Етеричните масла eterina® са 100% чисти
/неразредени/, лабораторно тествани
с гаранция за качество и произход.

 

Допълнителна информация
Допълнителна информация

Опаковка: стъклен флакон 10 ml.

Аромат: силен, остър

Летливост: ниска

Състав/INCI: Melaleuca alternifolia oil

 

Основни свойства на маслото от Чаено дърво: силен антисептик с бактерицидни, противогъбични, противовирусни и имуностимулиращи свойства. Помага в борбата с пърхота, гъбички по ноктите, акне и други кожни заболявания. Употребява се и в домакинството за дезинфекция и почистване. 

 

Въздействие върху тялото: Етеричното масло от чаено дърво е едно от най-често използваните масла с лечебна цел. Като силен антисептик, то има много добра ефективност срещу вирусни, бактериални и гъбични инфекции. Използва се за облекчаване на мускулни болки, херпеси, акне, дезинфекциране на рани и лечение на брадавици. Маслото е подходящо за мазна и склонна към омазняване коса и кожа.  Помага за задравяването на рани, заличаването на белези, може да се употребява за инхалации и жабурене на уста. 

 

Внимание! Високо концентрирано! Да се съхранява добре затворено в оригиналната си опаковка и далече от пряка слънчева светлина. Маслото от Чаено дърво трябва да се прилага разредено - от 5% до 50% в състава на продукта. Преди употреба направете тест за чувствителност: Капнете капка върху клечка за уши и докоснете китката, предмишницата или лакътя. Ако усетите парене или зачервяване в следващите 24 часа, не употребявайте маслото. Не се препоръчва при индивидуална непоносимост или бременност, дори за разпръскване!

 

Не приемайте вътрешно! Само за външна употреба.

 

Приложение:

 

Общо: Капнете от чаеното дърво върху чист памучен тампон и поставете върху засегнатата област. За отстраняване на брадавици: се накапва директно върху зоната за 5 до 10 дни, 1 или 2 пъти дневно. Маслото е подходящо за мазна и склонна към омазняване коса и кожа и помага в заличаването на белези.

 

Внимание: Високо концентрирано! Съхранява се добре затворено в оригиналната си опаковка *на място без пряка слънчева светлина. Пазете от деца!  Преди употреба направете тест за чувствителност! При попадане в очите измийте обилно с вода!

 

Начини за употреба на етеричните масла:
  • Ароматизиране на помещения – Накапете от етеричните масла или бленд в електрически дифузер, ароматерапевтична лампа или в стъклена бутилка от тъмно стъкло и поставете бамбукови пръчици или памучен филтър за нежно и ненатрапчиво аромизиране на помещението.
  • Арома масаж – в 50 мл. базово масло (бадем, черен кимион, шипка, нар...) се добавят не повече от 10-20 капки от етеричното масло или арома композиция. 
  • Арома вана – добавете от 3 до 5 капки етерично масло в базово масло, изсипете във вана с топла вода и разбъркайте енергично. Можете да използвате комбинация от няколко етерични  масла.
  • Арома компреси – 2-5 капки етерично масло на 2 литра вода.
  • Инхалации – 2 капки етерично масло в 2 литра вода.
  • Инхалатор за профилактика или различни емоционални състояния – 15 капки етерично масло, комбинация от етерични масла или арома композиция се накапват върху хартиения тампон на инхалатора.
  • Арома душ – 2-3 капки от любимо етерично масло или арома композиция се накапват на пода на душ кабина/ под водната струя на душа.
  • Почистване на дома - тъй като някой от етеричните масла имат силно изразени антибактериални и  антисептични  свойства, можете да ги използвате за почистване и дезинфекция на под или други гладки повърхности. В 2-3 литра вода поставете 20-30 капки етерично масло от мента, чаено дърво, еквалипт или друго подходящо масло /вместо прапарат/ и почистете както обикновенно.  

 

Как да добавя етерично масло към своя дифузер?

 

За да добавите желаното количество етерично масло към своя дифузер наклонете леко бутилката, както е показано в илюстрацията. По този начин ще дозирате желаното количество капки.

 

Съображения при употребата на етеричните масла: Съхранява се добре затворено на място без пряка слънчева светлина. Пазете от деца и животни!  Преди употреба направете тест за чувствителност! При попадане в очите измийте обилно с вода! Поради своята висока концентрация, с етеричните масла се работи в капки. Съхранявайте етеричните масла далече от източници на топлина и светлина. Цитрусовите масла съхранявайте в хладилник.

 

Децата, бременните, хората страдащи от астма, епилепсия, онкологични заболявания и алергии трябва да използват етеричните масла с повишено внимание и само след консултация със специалист-ароматерапевт.