... ...

Етерично масло от Джинджифил (Zingiber officinale), eterina

 • Марка: eterina
 • Кат. номер:36

Етеричното масло от джинджифил притежава отличителен остър аромат, който може да бъде описан като силен, топъл или пикантен. Като такъв той често се използва в ароматерапията. Джинджифиловото масло може да се използва и в различни приложения за грижа на кожата и косата.

 

Какви са ползите от маслото от Джинджифила?

 

 • При ароматерапия повишава концентрацията и намалява стреса;
 • Благодарение на богатия си състав притежава антиоксидантни и противовъзпалителни совйства;

 

Как се получава?

 

Частта от растението, която се използва за обработка, се нарича коренище. Макар да изглежда като корен, коренището всъщност е подземно стъбло, от което корените се разклоняват. Джинджифиловото масло се извлича от коренището на джинджифила след процес на дестилация. Подобно на други етерични масла, то е силно концентрирано.

 

 

Проявявате интерес към етеричните масла? Разгледайте нашето 100% натурално етерично масло от Бор.

17,70 лв. 15,04 лв.
Допълнителна информация +

 

 

Какво съдържа маслото от Джинджифил?

 

Основните химически съставки на джинджифиловото масло са: камфен, B-Phellandrene, α-Pinene, Geranial, Zingiberene, β-Bisabolene, β-Sesquiphellandrene и Curcumene.

 • КАМФЕН: проявява антиоксидантни и противовъзпалителни свойства;
 • B-PHELLANDRENE: проявява приятна миризма, която е описана като пиперлива, ментова и/или леко цитрусова. Проявяват антисептични, антивирусни, бактерицидни и деконгестантни свойства;
 • PINENE: притежава противовъзпалителни, антисептични и отхрачващи свойства;
 • Β-БИЗАБОЛЕН: когато се дифузира излъчва топъл, дървесен и плодов аромат, характерен за „ориенталските“ аромати;
 • КУРКУМЕН: притежава хипотензивни и аналгетични ефекти.

 

Характеристика на маслото

 

Опаковка: стъклен флакон 10 ml.

Аромат: пиперлив, ментов и/или леко цитрусов

Летливост: висока

Състав/INCI: Zingiber officinale

 

Какви са ползите на маслото от Джинджифил?

 

 • За ароматерапия

Използвано в приложения за ароматерапия, етеричното масло от джинджифил стимулира и затопля. То повишава концентрацията като ефективно успокоява и намалява чувството на стрес, тъга, безпокойство, летаргия, възбуда, замаяност и умора.

 

 • Приложения за косата

Използвано в косата, етеричното масло от джинджифил допринася за здравето и чистотата на скалпа, успокоява сухотата и сърбежа и подобрява по-здравословния растеж на косата, като стимулира и подобрява циркулацията на скалпа.

 

 • За лице

Използвано в козметични приложения, етеричното масло от джинджифил инхибира клетъчното окисление, което е отговорно за увреждането на кожата и признаците на стареене. 

 

 • Медицински предназначения

Етеричното масло от джинджифил улеснява елиминирането на токсините, засилва храносмилането, облекчава дискомфорта в стомаха и червата, подобрява апетита, изчиства дихателните пътища, успокоява болките и намалява възпалението.

 

Как мога да използвам масло от Джинджифил?

 

 • Дифузиране на маслото от Джинджифил

Някога опитвали ли сте да дифузирате маслото от джинджифил? Ако усетите, че енергията ви изостава в късния следобед, добавете това етерично масло за допълнителен емоционален тласък към своя дифузер.

 

За създаването на успокояваща тропическа смес опитайте три капки портокал, две капки иланг иланг и две капки етерично масло от джинджифил във вашия дифузер.

 

 • Инхалации с пара

За да използвате джинджифилово масло за инхалация с пара, следвайте стъпките по-долу:

 1. Загрейте вода, докато се запари и я поставете в купа;
 2. Добавете няколко капки джинджифилово масло към парата. Университетът в Минесота Център за духовност и изцеление (CSH) препоръчва да започнете само с една до две капки;
 3. Поставете кърпа над главата си;
 4. Като държите очите си затворени, поставете главата си над купата и вдишайте дълбоко два до три пъти след което направите почивка от три до пет минути.

 

 • Скръб за лице

Той разкрива по-мек, здрав слой кожа, като премахва мъртвата и скучна кожа на лицето. За тази цел комбинирайте ½ чаша кафява захар, ½ чаша фракционирано кокосово масло, 10 капки етерично масло от джинджифил и 5 капки етерично масло от лайм прехвърлете сместа в херметически затворен съд.

С върховете на пръстите загребете малко количество в ръцете и внимателно го масажирайте в лицето, докато захарта омекне. Изплакнете скраба с топла вода и подсушете кожата с мека, чиста кърпа. Известно е, че този скраб успокоява възпалението, като това, свързано с акне, и изглажда външния вид на фините линии. За скраб, който намалява появата на целулит, може да се направи ексфолираща смес, като се използва гореспоменатата рецепта и се замени кафявата захар с ¼ чаша кафе на прах и ¼ чаша какао на прах.

Съображения при употребата на етеричните масла +

Поради голямата си концентрация, етеричните масла не бива да се нанасят неразредени върху кожата!

 

Децата, бременните, хората страдащи от астма, епилепсия, онкологични заболявания, алергии трябва да използват етеричните масла с повишено внимание и само след консултация със специалист-ароматерапевт.

 

Съхранявайте етеричните масла далече от източници на топлина и светлина. Цитрусовите масла съхранявайте в хладилник.

 

Пазете етеричните масла далеч от деца и домашни животни.

 

Когато използвате етеричните масла, бъдете внимателни да не попаднат в очите или лигавицата на устата.

 

Поради високата им концентрация, с етеричните масла се работи в капки.

 

Преди употреба направете тест за чувствителност или се посъветвайте със специалист-ароматерапевт! Винаги когато използвате дадено етерично масло за първи път, направете тест за чувствителност, като капнете  една капка етерично масло върху клечка за уши след което докосвате с нея вътрешната част на китката и оставяте без да го миете 24 часа. Ако се появи сърбеж, парене, обрив или друга нежелана реакция не трябва да използваме конкретното етерично масло.

 

Моля вземете предвид, че информацията, изложена в сайта има опознавателен характер. За точно приложение на етеричните масла, моля обърнете се към специалист/ароматерапевт.