...

Тамян 10 мл (Boswellia Carterii)

22,80 лв.
  • Марка: eterina
  • Кат. номер: 104

 

Арома пакет за дифузер

 

Арома пакет за дифузер

Допълнителна информация
Допълнителна информация

Опаковка: стъклен флакон 10 ml.

Аромат: сладко, топло, балсамично ухание, леко лимоново, понякога с камфорова нотка

Летливост: Ниска. 

Състав/INCI: Boswellia Carterii

 

Въздействие върху тялото: Познато още под наименованието Божественото масло, тамянът носи редица ползи за здравето.  Маслото от тамян балансира хормоните и подобрява паметта, облекчава болката и премахва напрежението. Вдишването на масло от тамян намалява сърдечната честота и високото кръвно налягане. Освен това маслото от тамян успешно се бори с тревожността и депресивните състояния, то подпомага функцията на централната нервна система, избистря паметта и балансира емоциите. Намалява стреса, подобрява настроението и допринася за цялосното усещане за благосъстояние и релаксация.

 

Маслото от тамян подсилва имунната система. То има свойството да унищожава опасни бактерии и вируси. В последните години все повече проучвания се насочват и към противотуморната активност на етеричното масло от тамян.

 

Маслото от тамян е отличен избор за премахване на съществуващи и предотвратяване образуването на нови бръчки. То видимо заглажда кожата, като и придава гладкост и еластичност. Стимулира венозната и лимфната циркулация. Приложено при масаж на кожата помага за разнасянето на лимфозастоя и подобряване на лимфната циркулация. Поради това му свойство, то се използва широко при целулит и портокалова кожа, като видимо заглажда, тонизира и възстановява еластичността на кожата.

 

Стимулира венозната и лимфната циркулация. Подходящо е при премахнати на лимфни възли – например при рак на гърдата, като помага за разнасяне на лимфостазата (лимфозастоя). Прилага се като масаж в областта за лимфен дренаж. Поради подобряване на лимфната циркулация се използва и при целулит.


Последните години все повече проучвания се насочват и към противотуморната активност на етеричното масло тамян.

 

 

Прочети още на: Етерично масло от тамян. Ароматерапия | Puls.bg - https://www.puls.bg/bio-produkti-c-41/eterichno-maslo-ot-tamian-aromaterapiia-n-3307

 

 

 

Прочети още на: Етерично масло от тамян. Ароматерапия | Puls.bg - https://www.puls.bg/bio-produkti-c-41/eterichno-maslo-ot-tamian-aromaterapiia-n-33075

Етеричното масло от тамян е гъста, восъкоподобна течност и при поставянето му в ултразвуков дифузер може да повлияе на функциите му. 

  

Внимание: Високо концентрирано! Съхранява се добре затворено на място без пряка слънчева светлина. Пазете от деца!  Преди употреба направете тест за чувствителност! При попадане в очите измийте обилно с вода!

 

Масаж: В 100 ml. базово масло / бадем, авокадо, кайсия, гроздови семена/ се поставят до 15- 20 капки масло от Тамян

Вана: 5 до 6 капки масло от Тамян се поставят във ваната.

Обогатяване на шампоан и маска за коса: премахва косопада и пърхота -  към 100ml. шампоан или маска се добавят 5 до 7 капки масло от Тамян.

Обогатяване на кремове за лице: 2 до 5  капки масло Тамян на 50ml. крем.

Аромалампа:  5.6 капки масло тамян.

Аромамадальон: по 1 капка масло тамян.

Арома спрей: Дезодориращо  - 10 до 15 капки масло  от Тамян  в 250ml. вода, разклатете флакона и напръскайте помещението.

 

Противопоказно за  бременни, кърмачки,  деца и хора с индивидуална непоносимост към маслото от  тамян.

 

Не се приема вътрешно!

Моля вземете предвид, че информацията, изложена в сайта има опознавателен характер. За точно приложение на етеричните масла, моля обърнете се към специалист/ароматерапевт.

 

Съображения при употребата на етеричните масла: Съхранява се добре затворено на място без пряка слънчева светлина. Пазете от деца и животни!  Преди употреба направете тест за чувствителност! При попадане в очите измийте обилно с вода! Поради своята висока концентрация, с етеричните масла се работи в капки. Съхранявайте етеричните масла далече от източници на топлина и светлина. Цитрусовите масла съхранявайте в хладилник.

 

Децата, бременните, хората страдащи от астма, епилепсия, онкологични заболявания, алергии трябва да използват етеричните масла с повишено внимание и само след консултация със специалист-ароматерапевт.