... ...

Етерично масло от Тамян (Boswellia Carterii), 10 мл.

18,80 лв.
  • Марка: eterina
  • Кат. номер: 104
Допълнителна информация
Съображения при употребата на етеричните масла
Допълнителна информация

Опаковка: стъклен флакон 10 ml.

Аромат: сладко, топло, балсамично ухание, леко лимоново, понякога с камфорова нотка

Летливост: Ниска. 

Състав/INCI: Boswellia Carterii

Въздействие върху тялото: Познато още под наименованието Божественото масло, тамянът носи редица ползи за здравето.  Маслото от тамян балансира хормоните и подобрява паметта, облекчава болката и премахва напрежението. Вдишването на масло от тамян намалява сърдечната честота и високото кръвно налягане. Освен това маслото от тамян успешно се бори с тревожността и депресивните състояния, то подпомага функцията на централната нервна система, избистря паметта и балансира емоциите. Намалява стреса, подобрява настроението и допринася за цялосното усещане за благосъстояние и релаксация.

Маслото от тамян подсилва имунната система. То има свойството да унищожава опасни бактерии и вируси. В последните години все повече проучвания се насочват и към противотуморната активност на етеричното масло от тамян.  

Маслото от тамян е отличен избор за премахване съществуващи и предотвратяване на образуването на нови бръчки. То видимо заглажда кожата, като и придава гладкост и еластичност. То стимулира венозната и лимфната циркулация. Приложено при масаж на кожата помага за разнасянето на лимфозастоя и подобряване на лимфната циркулация. Поради това му свойство, то се използва широко при целулит и портокалова кожа, като видимо заглажда, тонизира и възстановява еластичността на кожата. 

Стимулира венозната и лимфната циркулация. Подходящо е при премахнати на лимфни възли – например при рак на гърдата, като помага за разнасяне на лимфостазата (лимфозастоя). Прилага се като масаж в областта за лимфен дренаж. Поради подобряване на лимфната циркулация се използва и при целулит.


Последните години все повече проучвания се насочват и към противотуморната активност на етеричното масло тамян.

Прочети още на: Етерично масло от тамян. Ароматерапия | Puls.bg - https://www.puls.bg/bio-produkti-c-41/eterichno-maslo-ot-tamian-aromaterapiia-n-33075

тимулира венозната и лимфната циркулация. Подходящо е при премахнати на лимфни възли – например при рак на гърдата, като помага за разнасяне на лимфостазата (лимфозастоя). Прилага се като масаж в областта за лимфен дренаж. Поради подобряване на лимфната циркулация се използва и при целулит.


Последните години все повече проучвания се насочват и към противотуморната активност на етеричното масло тамян.

Прочети още на: Етерично масло от тамян. Ароматерапия | Puls.bg - https://www.puls.bg/bio-produkti-c-41/eterichno-maslo-ot-tamian-aromaterapiia-n-33075

Етеричното масло от тамян е гъста, восъкоподобна течност и при поставянето му в ултразвуков дифузер може да повлияе на функциите му. 

  

Внимание: Високо концентрирано! Съхранява се добре затворено на място без пряка слънчева светлина. Пазете от деца!  Преди употреба направете тест за чувствителност! При попадане в очите измийте обилно с вода!

 

Масаж: В 100 ml. базово масло / бадем, авокадо, кайсия, гроздови семена/ се поставят до 15- 20 капки масло от Тамян

Вана: 5 до 6 капки масло от Тамян се поставят във ваната.

Обогатяване на шампоан и маска за коса: премахва косопада и пърхота -  към 100ml. шампоан или маска се добавят 5 до 7 капки масло от Тамян.

Обогатяване на кремове за лице: 2 до 5  капки масло Тамян на 50ml. крем.

Аромалампа:  5.6 капки масло тамян.

Аромамадальон: по 1 капка масло тамян.

Арома спрей: Дезодориращо  - 10 до 15 капки масло  от Тамян  в 250ml. вода, разклатете флакона и напръскайте помещението.

 

Противопоказно за  бременни, кърмачки,  деца и хора с индивидуална непоносимост към маслото от  тамян.

 

Не се приема вътрешно!

Моля вземете предвид, че информацията, изложена в сайта има опознавателен характер. За точно приложение на етеричните масла, моля обърнете се към специалист/ароматерапевт.

Съображения при употребата на етеричните масла

Поради голямата си концентрация, етеричните масла не бива да се нанасят неразредени върху кожата!

 

Децата, бременните, хората страдащи от астма, епилепсия, онкологични заболявания, алергии трябва да използват етеричните масла с повишено внимание и само след консултация със специалист-ароматерапевт.

 

Съхранявайте етеричните масла далече от източници на топлина и светлина. Цитрусовите масла съхранявайте в хладилник.

 

Пазете етеричните масла далеч от деца и домашни животни.

 

Когато използвате етеричните масла, бъдете внимателни да не попаднат в очите или лигавицата на устата.

 

Поради високата им концентрация, с етеричните масла се работи в капки.

 

Преди употреба направете тест за чувствителност или се посъветвайте със специалист-ароматерапевт! Винаги когато използвате дадено етерично масло за първи път, направете тест за чувствителност, като капнете  една капка етерично масло върху клечка за уши след което докосвате с нея вътрешната част на китката и оставяте без да го миете 24 часа. Ако се появи сърбеж, парене, обрив или друга нежелана реакция не трябва да използваме конкретното етерично масло.

 

Моля вземете предвид, че информацията, изложена в сайта има опознавателен характер. За точно приложение на етеричните масла, моля обърнете се към специалист/ароматерапевт.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!