... ...

100 % Натурално масло от Авокадо 50 мл.

9,60 лв.
  • Марка: eterina
  • Кат. номер: 29
За продукта
Допълнителна информация
Съображения при употребата на етеричните масла
За продукта
Масла
Растителни масла
Допълнителна информация

Полезни съвети и практики при употребата на авокадово масло

 

масло от авокадо

Масло от Авокадо eterina е растително масло с изцяло натурален произход, пресовано от пулпата на авокадото. Макар, че по-често свързваме маслото от авокато с храненето, то е и незаменима съствка в много кремове, шампоани и слънцепредпазни подукти. Полезни свойства на маслото от авокадо в грижата за здравето и красотата на кожата:

  • Овлажнява и подхранва

  • Облекчава възпалението от псориазис и екзема

  • Предотвратява и лекува акне

  • Ускорява заздравяването на рани

  • Успокоява изгоряла от слънцето кожа

  • Намалява признаците на стареене

  • Подобрява здравето на ноктите

 

Защо маслото от авокадо е полезно?

 

Почти 70% от маслото от авокадо се състои от здравословна за сърцето олеинова киселина, мононенаситена омега-9 мастна киселина. Освен това около 12% от маслото от авокадо са наситени мазнини, а около 13% са полиненаситени мазнини. 

 

Може да намали симптомите на артрит

 

Артритът е заболяване, което включва болезнено възпаление на ставите. Това много често и засяга милиони хора по целия свят. Артрозата е най-честата форма на артрит. Свързва се с разграждането на хрущяла в ставите.

Многобройни проучвания са установили, че екстрактите от авокадо и соево масло, наречени неволечими авокадо / соя, могат да намалят болката и сковаността, свързани с остеоартрита. Екстрактът изглежда особено полезен за хора, които имат артрози на тазобедрената и колянната става.

 

Неутрализира свободните радикали

 

Антиоксидантите се борят с клетъчните щети, причинени от свободните радикали, които са отпадъчни продукти от метаболизма.

Високите нива на тях могат да доведат до оксидативен стрес, който може да допринесе за заболявания като диабет тип 2 и сърдечни заболявания.

Mаслото от авокадо може да предпази от вредното въздействие на свободните радикали, като навлезе в митохондриите. Навлизайки там, то е в състояние да неутрализира свободните радикали и да ги предпази кожата от увреждане.

Съображения при употребата на етеричните масла

Поради голямата си концентрация, етеричните масла не бива да се нанасят неразредени върху кожата!

 

Децата, бременните, хората страдащи от астма, епилепсия, онкологични заболявания, алергии трябва да използват етеричните масла с повишено внимание и само след консултация със специалист-ароматерапевт.

 

Съхранявайте етеричните масла далече от източници на топлина и светлина. Цитрусовите масла съхранявайте в хладилник.

 

Пазете етеричните масла далеч от деца и домашни животни.

 

Когато използвате етеричните масла, бъдете внимателни да не попаднат в очите или лигавицата на устата.

 

Поради високата им концентрация, с етеричните масла се работи в капки.

 

Преди употреба направете тест за чувствителност или се посъветвайте със специалист-ароматерапевт! Винаги когато използвате дадено етерично масло за първи път, направете тест за чувствителност, като капнете  една капка етерично масло върху клечка за уши след което докосвате с нея вътрешната част на китката и оставяте без да го миете 24 часа. Ако се появи сърбеж, парене, обрив или друга нежелана реакция не трябва да използваме конкретното етерично масло.

 

Моля вземете предвид, че информацията, изложена в сайта има опознавателен характер. За точно приложение на етеричните масла, моля обърнете се към специалист/ароматерапевт.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!