...

Розовата вода – естествен благодат за вашата кожа

Розовата вода – естествен благодат за вашата кожа
16 октомври 2019

Розовата вода има много предимства, от които можете да се възползвате по различни начини, за да подобрите кожата и цялостното й благосъстояние. Без значение какъв е Вашият тип кожа, това ‘чудо на природата’ ще Ви помогне да изглеждате красиви и сияйни! Розовата вода се превръща в съществена част от света на красотата. Тя съдържа витамини, като А и С, и има  противовъзпалителни свойства за естествено лечение и у дома.

Розовата вода е подходяща за всеки един тип кожа, тя може да помогне за успокояването на чувствителната и раздразнена кожа, да хидратира и освежи сухата и нежна кожа, да балансира и почисти мазната кожа. Розовата вода съдържа антиоксиданти и различни витамини, които помагат за предотвратяване на признаците на стареене и заедно с това подхранват кожата. Тя подмладява, омекотява, тонизира, съживява и добавя красив блясък на всеки тип кожа. Също така, розовата вода има натурални антисептични и антибактериални свойства.

 

ЕТО И НАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ВАС

 

» Използвайте розовата вода, за да предотвратите или намалите подпухналостта на очите.

 

Поставете една бутилка, пълна с розова вода, в хладилника за около половин час и след това приложете няколко капки от нея върху памучен тампон. Внимателно го поставете върху очите си. Тази процедура ще помогне за успокояване на нежната кожа около очите, ще предотврати или намали подпухналостта на очите, ще намали стреса и умората.

 

 

» Освежете лицето си през целия ден чрез пръскане на розова вода върху кожата си.

 

Особено през лятото, розовата вода може да стане Ваш верен приятел и помощник, който ще се грижи за кожата Ви. Просто пръскайте, няколко пъти на ден, спрей от розова вода върху лицето си (или можете да я приложите отново с помощта на памучен тампон). Тази процедура незабавно ще освежи кожата, ще я хидратира и подхрани, като добави и прекрасен блясък и сияние. Ние много обичаме да държим розовата вода в хладилник, с която след това да напръскаме кожата си. Ще почувствате един охлаждащ и хидратиращ ефект.

 

» При взимане на вана добавете 2 чаши розова вода за божествено и незабравимо преживяване.

 

Розовата вода ще омекоти и добави свежест на кожата. Също така ще придаде невероятно ухание на свежа роза върху тялото. Не е ли перфектен подарък за нашата красота?

 

» Използвайте розова вода, за омекотите и подхраните сухата кожа.

 

Дамите със суха кожа могат да изпитат невероятните ползи на розовата вода. Веднага ще забележите успокояващото и омекотяващо действие върху кожата.

 

» Розовата вода е натурално средство и за лесно премахване на грима.

 

Всичко, което трябва да направите, е да нанесете розовата вода върху памучен тампон и нежно да отстраните грима с нежни масажиращи движения. Розовата вода предпазва също така от прах, замърсявания, зачервявания и възпаление на очите.
За да създадете още по-ефективно средство за премахване на грима, навлажнете тампона с розова вода и добавете малко количество кокосово масло. Тази комбинация ефективно премахва грима не са от лицето, но също така може да се използва и върху нежната кожа около очите. Ще осигурите красив, здравословен блясък на кожата си и невероятна свежест. Никога не търкайте грубо, нито опъвайте кожата, тъй като искаме да запазим кожата си млада и красива за дълго време, нали?!

 

» Ароматерапия.

 

Използвайте розовата вода и като съставка за ароматерапия. Изследвания са показали, че ароматерапията може да има огромен положителен ефект в подпомагането на борбата със стреса и допринасянето за по-здрав сън!

Ароматът на розовата вода се смята за мощен стимулатор на добро настроение. Тя помага за премахване на чувството на тревожност и насърчава емоционалното благополучие, като по този начин се чувствате по-спокойни.

 

» Детоксикация.

 

Разтвор на изворна вода с малки дози розово масло или вода с екстракти, получена при парна дестилация на суровина от маслодайна роза, могат да се приемат вътрешно и да подпомагат лечението на възпалителни процеси с различен причинител. Най-общо розова вода за пиене може да помогне на храносмилането, на нервната, отделителната и дихателната система. С розова вода се балансират нивата на кръвната захар и се оптимизират функциите на черния дроб, бъбреците и жлъчката. Най-сетне, при пиене на розова вода постигаме ароматизиране на дъха и общо подобрение на жизнената енергия на тялото.

Каква е разликата между етеричните и ароматните масла?

прочети още

Споделени усещания от клиенти на "Altearah BIO

прочети още

Произведени във Франция, многократно награждавани за своята иновативност и органичен произход, продуктите под марка Altearah са wellness продукти, подходящи за професионална и ежедневна грижа за нашето здраве и красота.

прочети още